World Scout Jamboree 2023

På en världsscoutjamboree möts 50 000 ungdomar från 167 länder under tio intensiva dagar. Världens konflikter lämnas hemma, nya vänskapsband knyts och varje steg är ett äventyr större än något annat du kommer få uppleva i livet. Med scoutrörelsens värderingar i grunden finns Världsscoutjamboreen till för att ge världens ungdomar en livsomvälvande upplevelse. Den ger verktyg, vänner och viljan som behövs för att förverkliga drömmarna på hemmaplan.

Världsscoutjamboreen 2023 i Sydkorea

 I augusti 2023 samlas åter igen tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Den här gången arrangeras världsscoutjamboreen av scouterna i Sydkorea. Temat är ”Draw your Dream” och drömmen börjar nu!

 Coronapandemin har det senaste året stängt världens gränser och berövat miljontals barn och unga den skola och utbildning de har rätt till. Sällan har behovet av att träffas över gränser varit så stort.

Var med och skapa din drömvärld i Korea. I ett av världens tekniskt mest avancerade länder möts en rik historia och kultur med den senaste tekniken för att skapa en hållbar värld.

Till en världsscoutjamboree reser du, tillsammans med alla svenska deltagare och funktionärer, som en del i den svenska kontingenten.

Bra att veta om Världsscoutjamboreen 2023

Datum

Jamboreen äger rum 1-12 augusti 2023. Svenska kontingentens resa startar ca en till en och en halv vecka före jamboreen, med en rundresa i området. Sedan kommer vi hem några dagar efter att lägret slutat.

Plats

SaeManGeum, Sydkorea. Den nyanlagda lägerplatsen ligger precis vid havet på Koreahalvöns västkust, ca 30 mil söder om huvudstaden Seoul.

Deltagare

På jamboreen i Korea får scouter födda tidigast 22 juli 2005 och senast 31 juli 2009 vara med som deltagare (Sverige kan inte påverka dessa regler).

 Utöver själva deltagande i Jamboreen ingår två förträffar där du lär känna dina nya kamrater i din avdelning, och dina avdelningsledare.

Ansökan och kostnad

Ansökan till att delta i svenska kontingenten öppnar under hösten 2021 och stänger någon gång i mitten av våren 2022. Vi kommer informera tydligt om vilka datum som gäller på den här sidan och via sociala medier.

Kostnaden för att delta i svenska kontingenten till jamboreen i Sydkorea är inte fastställd än men en preliminär uppskattning är att den kommer vara något lägre än till den förra världsscoutjamboreen i USA, då avgiften för deltagare var knappt 40 000 kronor. I avgiften ingår förträffar, resa till Korea, deltagande i Jamboreen, mat. Kostnad för enskilda måltider kan ev tillkomma, samt resa till förträffarna. Du behöver ha egen utrustning för att klara resan och lägerveckan.

Om du har möjlighet är det bra att börja spara till avgiften redan nu. Fundera även över sätt att tjäna pengar till avgiften. Vi kommer ta fram tips på hur du kan tjäna extrapengar under året. Det finns ofta möjlighet att söka pengar i lokala fonder hos kommuner och regionen. Många kårer har som tradition att de stöttar scouter som vill åka med ett bidrag.

Planeringsteam/Kontingentledning

För den som vill vara med i planeringsarbetet kommer alla uppdrag annonseras på den här sidan – håll utkik där!

Ansökan och kostnad

Kostnaden för att delta i svenska kontingenten till jamboreen i Sydkorea är inte fastställd än men en preliminär uppskattning är att den förhoppningsvis kommer vara något lägre än till den förra världsscoutjamboreen i USA, då avgiften för deltagare var knappt 40 000 kronor.